Παραδοσιακές μερακλίδικες τηνιακές
γεύσεις

Γεύσεις μερακλίδικες, σαν να τρώμε στην κουζίνα της μαμάς μας, μεράκι, αγάπη και μια μεγάλη αγκαλιά.
Αυτή την αίσθηση έχουν όσοι τρώνε στο ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ και δεν είναι τυχαίο.

Το πρώην οινομαγειρείο που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1812 ανέλαβε από το 1995 η Ελένη Θεοδώρου. Η διακόσμηση παραπέμπει σε ένα ταξίδι ναυτικών, σε αναμνήσεις παραδόσεων και ιστορίας. Οι τοίχοι του διηγούνται παραμύθια και περιπέτειες από καΐκια, μιας παλιάς Ελλάδας, με σεβασμό στην ποιότητα και την απόλαυση του κάθε πιάτου που σερβίρεται μέχρι σήμερα.

Με αγάπη για την Τήνο και τα παραδοσιακά τηνιακά μυστικά γενεών η κυρία Ελένη πρώτα θα σας κερδίσει με το χαμόγελο και την ζεστασιά της. Το προσωπικό και εκείνη είναι πάντα πρόθυμοι να σας προτείνουν παραδοσιακά μερακλίδικα τηνιακά μυστικά από επιλεγμένα υλικά, που μόνο εκείνη ξέρει να διαλέγει καθημερινά από τους ντόπιους παραγωγούς και ψαράδες.

Ποιότητα απόλαυση και αλχημείες, μυρωδιές από μπαχάρια και θυμάρι μας ταξιδεύουν σε μια Ελλάδα, των παραδόσεων, των γεύσεων και της αυθεντικότητας. Γεύσεις Αιγαίου, συνταγές που κρατάνε αιώνες όπως τα παραδοσιακά κοκκινιστά πιτσουνάκια, η σπεσιαλιτέ της, που μόνο εκείνη θυμάται να μαγειρεύει όπως παλιά.

Συνταγές από αρνί με θυμάρι, κουνελάκι στιφάδο, ψαριές ημέρας, τα περίφημα μεζεδάκια της όπως οι μαραθοκεφτέδες και η ανεπανάληπτη αγκιναρόπιτα που πολλοί παίρνουν και για το πλοίο ως τελευταία ανάμνηση διακοπών.

Το χειροποίητο σκορδάτο τυρί από πέτρωμα Τήνου, τα μαγειρευτά πιάτα σαν στο σπίτι, οι αρναδκιές (ντόπια δυσεύρετα άγρια μανιτάρια), η τηνιακή λούζα και τα μεζεδάκια της χρωματίζουν τα τραπέζια και κάνουν το μικρό πλακόστρωτο καλντερίμι να μοσχοβολάει καθημερινά.

 

Αυτή είναι η κυρία  Ελένη μας και ο κόσμος της, πληθωρική όπως το μενού και οι γεύσεις που σας προτείνει. Το κύριο μυστικό της η δοτικότητα της, μια συνταγή που με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο σταθερή, έτσι κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές του τηνιακού κοινού και των επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Διάφοροι πολιτικοί, διάσημοι καλλιτέχνες της παγκόσμιας σκηνής φτάνοντας στην Τήνο τρέχουν στο πολύχρωμο κουτουκάκι. Μόλις 2 λεπτά από το λιμάνι στην Γωνία Ευαγγελιστρίας και Γ. Γάφου σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους, η διακόσμηση στο πολύχρωμο πλακόστρωτο στενό.

 

Ένας χώρος που μυρίζει παράδοση, Ελλάδα και ένα ταξίδι στα παλιά απλά και όμορφα…


Καθημερινά ανοιχτά από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 00.30 μ.μ. εάν θέλετε να απολαύσετε το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα.